Language

Η εταιρεία

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινά λίγα χρόνια μετά από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Συγκεκριμένα, το 1953 ο ιδρυτής Βασίλειος Βελλάνης ξεκίνησε την εταιρεία από ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας επισκευάζοντας και στην συνέχεια εμπορεύοντας  επαγγελματικές ραπτομηχανές. Καθώς οι δεκαετίες περνούν η εταιρεία δυναμώνει και εδραιώνεται ως ένας νέος αξιόπιστος συνεργάτης για όσους ασχολούνται με το ράψιμο σε οικιακό, βιοτεχνικό και βιομηχανικό επίπεδο.

Την δεκαετία του 1970 ο τομέας της κλωστουφαντουργίας και του ραψίματος φτάνει σε ιστορικά υψηλά και η εταιρεία περνά στα χέρια των υιών του Βασίλη Βελάνη, Κώστα, Γιώργο και Σοφοκλή, που φέρνουν την αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης, αναλαμβάνοντας την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ρούχων στην Ελλάδα, πρωτόγνωρα για τα Ευρωπαικά επίπεδα της εποχής.

Την δεκαετία του 1990 ο τομέας του ραψίματος στην Ελλάδα απασχολεί επαγγελματικά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και η εταιρεία παραμένει πρωτοπόρος στην παραγωγή με την παρουσίαση νέων αυτόματων ραπτομηχανών αλλά και πλήρως αυτόματων εργοστασίων καθετοποιημένης παραγωγής ρούχων, όπως επίσης και αυτοματοποιημένων συστημάτων σιδερώματος.  Εγκαινιάζονται οι νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Σεπόλια που εγκαθίστανται τα γραφεία και οι αποθήκες της.

Από τις αρχές του 2003, η ΑΦΟΙ ΒΑΣ. ΒΕΛΛΑΝΗ Α.Ε.Β.Ε. εξαγοράζει της Singer Hellas και γίνεται αντιπρόσωπος και αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων SINGER στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το όνομα SINGER, με πάνω από 160 χρόνια διεθνούς παρουσίας και ένα εμπορικό σήμα μεγάλης αναγνωρισιμότητας είναι συνώνυμο της αξιοπιστίας και της άριστης ποιότητας, καθιστώντας τη θέση της εταιρείας ηγετική στον τομέα των ηλεκτρικών ειδών οικιακού εξοπλισμού.

Η εταιρεία αναλαμβάνει την αναζήτηση, τον ποιοτικό έλεγχο και της τεχνική υποστήριξη όλων των νέων προιόντων της Singer αλλά και πολλών άλλων εταιρειών που ασχολούνται στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών. Τα προϊόντα SINGER δημιουργούνται και εξελίσσονται με επίκεντρο τον πελάτη, τις ανάγκες και την αισθητική του. Με οδηγό τις απαιτήσεις του σύγχρονου νοικοκυριού, η γκάμα των προϊόντων SINGER ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με είδη τελευταίας τεχνολογίας και άριστης ποιότητας.

Προσβλέποντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης, η SINGER επενδύει στην άριστη τεχνική υποστήριξη και την εξυπηρέτηση μετά την πώληση.

Η ποιότητα, η αξιοπιστία και η πίστη στην κληρονομιά του ονόματος SINGER δεσμεύει όλους εμάς να συνεχίσουμε με όραμα να αναδείξουμε τη SINGER ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Από το 2010 η εταιρεία αλλάζει επωνυμία σε ΑΦΟΙ ΒΕΛΑΝΗ ΑΕΕ και αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα επαγγελματικές και οικιακές μηχανές ραπτικής, των οίκων SINGER, FEIYUE-YAMATA. Επίσης έιναι υπεύθυνη για την δημιουργία και διατήρηση του δικτύου καταστημάτων πώλησης και σημείων σέρβις της Singer σε όλη την Ελλάδα. Η επιμονή της εταιρείας στην ποιότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές την έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει επαφές και να εδραιώσει συνεργασίες με πελάτες στην Ευρώπη και να πετυχαίνει ένα υψηλό ποσοστό πωλήσεων από εξαγωγές στην Ευρωπαική Ένωση.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚ. ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30.06.2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚ. ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 04.08.2016

Αποστολή

Η αποστολή της Αφοι Βελάνη ΑΕΕ είναι να παρέχει ικανοποίηση στους πελάτες της, μέσω της επιμονής της στην ποιότητα, τον εργονομικό σχεδιασμό των προιόντων, στην τελειοποίηση της διαχείρησης εφοδιαστικής αλυσίδας, και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών σέρβις. Η κουλτούρα, οι αρχές μας και η εμπειρία όλων των υπαλλήλων μας, εδραιώνουν την εταιρεία στην κορυφή ως μοναδική στο είδος παροχής αρίστων υπηρεσιών σέρβις και υποστήριξης σε Ελληνικό επίπεδο. 

4